Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers is het belangrijk dat uw auto technisch goed in orde is. Bovendien wordt de milieuwetgeving steeds strenger. Daarom moet uw auto aan een aantal eisen voldoen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft. Om dit te controleren, moet uw auto periodiek gekeurd worden.

U kunt uw auto tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

Uw APK Datum controleren

nummerplaat

Wat zijn de belangrijkste punten voor uw APK

Bij de APK wordt er onder andere gelet op: de verkeersveiligheid

  1. Remmen,
  2. Wielophanging
  3. Schokdempers
  4. banden
  5. Stuurinrichting
  6. verlichting
  7. Carrosserie
  8. Milieu (uitlaatgassen)

Auto’s met een bouwjaar van 1980 of later die een dieselmotor hebben, ondergaan bij de APK een roetmeting. Bij auto’s vanaf het bouwjaar 2006 is alleen de diagnose van het EOBD-systeem verplicht. Komen er uit de EOBD diagnose bepaalde foutcodes? Dan kan roetmeting alsnog noodzakelijk zijn.

Auto’s van het bouwjaar 1993 of later met een benzine- of LPG motor met een geregelde katalysator moeten een zogeheten viergasmeting ondergaan. Bij auto’s vanaf het bouwjaar 2006 is alleen de diagnose van het EOBD-systeem verplicht. Komen er uit de EOBD diagnose bepaalde foutcodes? Dan kan een viergasmeting alsnog noodzakelijk zijn.

Plan via het onderstaande formulier gemakkelijk een afspraak

Zodra de afspraak door u ingediend is wordt u zo snel mogelijk terug gebeld om een datum te prikken voor uw APK

Maak een afspraak

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Kenteken (verplicht)

    APK vervaldatum

    Bijzonderheden